#

До фондів Державного архіву Київщини надійшов новий інформаційний ресурс

25.02.2021 17:45
До фондів Державного архіву Київщини надійшов новий інформаційний ресурс
Фото з мережі Інтернет

Учора, 24 лютого, у Державному архіві Київської області за участі голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова здійснили урочисте приймання документів Національного проєкту "Бортництво Полісся: архаїчна традиція у сучасному вимірі"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Київської обласної ради.

Цей проєкт був реалізований за підтримки Українського культурного фонду та за співпраці Київської, Житомирської, Рівненської облдержадміністрацій; співпартнерами проекту виступили Державна архівна служба України, Державний архів Київської області, Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації, Вишгородська міська рада. Ініціатором, координатором цього проекту став Вишгородський історико-культурний заповідник на чолі з його директором, к.і.н. Владою Литовченко.

 До державного архіву надійшли документи з паперовим носієм (організаційно-розпорядча, фінансова документація), відео-, фотодокументи, друкована продукція (книги, буклети, календарі, листівки), документи веб-сайту "Віртуальний музей бортництва" з оцифрованими експонатами музейних колекцій 3-х областей, інтерактивними мапами, іграми-пазлами; документи он-лайн-конференцій, конкурсів малюнку, тематичного онлайн уроку.

Також нагадаємо, що тепер кожен охочий може ознайомитися з цифровими копіями книг реєстрації актів про народження, укладення та розірвання шлюбу, смерть мешканців Київської області початку ХХ століття.




Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: