#

До Ірпеня та Бучі завітав прем’єр Іспанії Педро Санчес (ФОТО)

23.02.2023 15:15
До Ірпеня та Бучі завітав прем’єр Іспанії Педро Санчес (ФОТО)
Фото з місця подій

Сьогодні, 23 лютого, Іспанський прем’єр Педро Санчес відвідав деокуповані Ірпінь та Бучу в межах офіційного візиту до України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на телеграм-канал мера Бучі Анатолія Федорука і телеграм-канал мера Ірпеня Олександра Маркушина.

У Бучі Педро Санчес відвідав Храм Святого Апостола Андрія Первозванного, де було виявлено братське поховання вбитих росіянами мирних жителів. Там політик оглянув фотовиставку про жахи російської окупації і наслідки ракетних обстрілів міста.

Педро Санчес наголосив:

Всі ці жахливі кадри з Бучі я вже бачив раніше в ЗМІ. І дуже важливо збирати ці документальні підтвердження – щоб росіяни не залишилися не покараними.

Також українська та іспанська сторони обговорили можливу допомогу Іспанії у будівництві Меморіалу пам'яті в Бучі та партнерство між українськими й іспанським містами.

Коментуючи візит іспанського політика до Ірпеня, мер Олександр Маркушин подякував Іспанії за підтримку міста впродовж війни. Зокрема він згадав про допомогу від благодійних фондів, організацій та міст-побратимів – Альборая та Герніка, які неодноразово надсилали місцевим жителям допомогу.

Голова Ірпінської громади зазначив:

Про все це розповів пану Санчесу і від імені всієї нашої громади подякував за те добро, яке іспанський народ робить для українців. Зі свого боку прем’єр-міністр висловив своє захоплення стійкістю Ірпінської громади, швидкістю відновлення нашого міста та запропонував нам налагоджувати ще більше побратимських стосунків із містами Іспанії.

Нагадаємо, що президент Асоціації мерів міст Франції і мер Канн Давід Ліснар відвідав Ірпінь



Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: