#

До кінця року в Ірпені завершать прокладання нового каналізаційного колектора (ВІДЕО)

25.11.2021 09:59
До кінця року в Ірпені завершать прокладання нового каналізаційного колектора (ВІДЕО)
Фото з місця подій

В Ірпені, на території колишнього комбінату "Перемога", будівельна бригада "Ірпіньводоканалу" прокладає новий каналізаційний колектор

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Заступник начальника КП "Ірпіньводоканал" Михайло Печеневський розповів, що минулого року була зроблена ділянка від залізничних колій до газорозподільчого пункту, цього року – від ГРП до вулиці Соборної.

Протяжність нового каналізаційного колектора – трохи більше кілометра. Роботи на ньому планують завершити до кінця поточного року.

Нові труби прокладають поруч зі старими. Поки тривають роботи на новому трубопроводі, старий продовжує працювати. Перепідключення відбувається поступово.

Термін експлуатації каналізаційного колектора близько 50 років, однак час від часу він засмічується. Щоб мати доступ до колектора й промивати його, облаштовують оглядові колодязі. Вони сягають до семи метрів у глибину. Там же прокладають каналізаційні труби.

Михайло Печеневський додав:

Труби зроблені з пластику, поліпропілену, діаметром 300 мм. Це спеціальні труби, там є розтрубний метод з’єднання, ущільнювальні резинові кільця. Вони забезпечують герметичність, стики не дають протікання.

Нагадаємо, що 25 листопада в Ірпені відбудеться акція проти домашнього насильства.


Читати "Моя Київщина" у Facebook