#

До Київщини завезли небезпечний дитячий посуд із Китаю

17.08.2021 18:30
До Київщини завезли небезпечний дитячий посуд із Китаю
Фото з мережі Інтернет

На Київщині експертиза виявила факт міграції летких органічних компонентів з дитячої силіконової посуду китайського виробництва.

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

У повідомленні зазначається, що міграцію летких органічних компонентів (1,6 %) виявили з силіконового посуду для дітей, котрі експортувались з Китаю (виробник: Shenzhen Kean Silicone Product Co., Ltd., Shenzhen) через Данію (вантажовідправник: FB Trading ApS, Hinnerup) до України (отримувач: ФОП Кравченко Владислав, вул. Героїв України, 77 кв. 50, м. Світловодськ, Кіровоградська обл., 27500).

Також у пресслужбі попередили операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів.

Нагадаємо, що в Бучанській громаді триває акція "Школяр" – понад тисяча дітей отримають шкільне приладдя.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: