#

До Рокитнянської ОТГ завітали художники з різних країн світу

04.10.2021 09:10
До Рокитнянської ОТГ завітали художники з різних країн світу
Фото з місця події

У неділю, 2 жовтня, у Рокитнянській ОТГ пройшов Міжнародний пленер сучасного художнього мистецтва "Forest Art Colony-21"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт Рокитнянської ОТГ.

Головна мета пленеру полягала у формуванні культурного іміджу України як європейської держави, розвиток культурних відносин, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та стимулювання до творчості художників в Україні та світі.

До участі у пленері було запрошено професійних художників з різних країн світу, а саме Латвії, Литви, Туреччини, Албанії, Чорногорії, Північної Македонії, Єгипту та України. 

13 художників мали унікальну можливість протягом 12 днів перебувати у суто мистецькому середовищі – свої серед своїх. Щодня художники працювали на кращих локаціях Рокитнянщини, щоб відтворити на своїх полотнах наймальовничіші куточки України.

Ініціаторка проведення пленеру, художниця із с. Житні Гори Ольга Самар сказала:

Ми проводимо цей пленер, щоб популяризувати мистецтво художників, максимально змінити ставлення до їхньої праці та сприяти збільшенню поваги до їх творчості. Наше завдання відкривати таланти, давати можливість вчитися, розвиватися і популяризувати свою творчість не лише на всеукраїнському, але й міжнародному рівні.

А на завершення пленеру була проведена широкомасштабна виставка робіт учасників.

Нагадаємо, що 28 вересня очільник Київської ОДА Василь Володін розповів, що населені пункти Острів і Колесникове на Білоцерківщині з’єднують якісною дорогою.

Читати "Моя Київщина" у Telegram