#

До суду дійшла справа вбивці, який підпалив багатоповерхівку в Білогородці

07.01.2022 12:00
До суду дійшла справа вбивці, який підпалив багатоповерхівку в Білогородці
Фото з місця події

На Київщині судитимуть мешканця Білогородки, який приховував вбивство шляхом підпалу багатоквартирного будинку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю, а також умисного знищення та пошкодження чужого майна, вчиненого шляхом підпалу, вибуху, що спричинило тяжкі наслідки ( п. 4 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194 КК України).

Встановлено, що 21 червня 2021 року мешканець села Білогородка з особливою жорстокістю вбив свого сусіда, перерізавши йому горло, вирізавши серце і частину легенів. 

Щоб приховати злочин, чоловік підпалив квартиру, в якій знаходилось тіло померлого, однак вогонь  перекинувся  на інші  помешкання  та покрівлю будинку.  У результаті підпалу вогнем повністю знищено покрівлю вказаного будинку площею 648 м. кв. та сім квартир. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді від 10 років до довічного позбавлення волі. Наразі обинувачений перебуває під вартою. 

Нагадаємо, що із резервного фонду обласного бюджету Київської області виділять 1 млн грн на відновлення після пожежі п’ятиповерхового будинку у селі Білогородка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram