#

ДП "Антонов" побудує п'ять літаків для "Українські національні авіалінії"

15.12.2021 10:30
ДП "Антонов" побудує п'ять літаків для "Українські національні авіалінії"
Фото з мережі Інтернет

Учора, 14 грудня, стало відомо, що між Міністерством інфраструктури України та ДК "Укроборонпром" було підписано меморандум, відповідно до якого авіакомпанія "Українські національні авіалінії" замовить у ДП "Антонов" п’ять пасажирських літаків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Гостомельська селищна рада" у Facebook.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, Україна одна з небагатьох країн, яка вміє будувати літаки, має високі технології, виробництво, людей. Бракувало лише державних замовлень. І зараз Міністерство починає це робити для цивільної авіації, для стимулювання нашої авіагалузі.

Відомо, що вже у першому або другому кварталі наступного року будуть підписані безпосередні контракти з ДП "Антонов". І впродовж трьох років держпідприємство побудує п’ять пасажирських літаків Ан-158 на 99 місць. Перший літак планується збудувати за 1 рік.

Також зазначається, що пасажирські літаки вітчизняного виробництва будуть використовуватися на регіональних рейсах по Україні та на міжнародних рейсах на короткі відстані.

Нагадаємо, що прихильників голови Гостомельської ОТГ Юрія Прилипка знімали в Києві, а ті почали кидатися на журналістку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: