#

Другу добу немає води: у Софіївській Борщагівці десятки людей перекривали дорогу

15.02.2022 20:40
Другу добу немає води: у Софіївській Борщагівці десятки людей перекривали дорогу
Фото з місця події

Сьогодні, 15 лютого, у селі Софіївська Борщагівка десятки мешканців села перекрили вулицю Соборну через те, що в населеному пункті другу добу половина жителів залишається без води

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Апостроф".

За даними ЗМІ, води немає через відключення від електроенергії каналізаційної насосної станції (КНС), яка працювала одразу для кількох житлових комплексів Софіївської Борщагівки.

Місцева мешканка розповіла, що КНС отримувала електрику безпосередньо від будинку в комплексі "Софіївський квартал". Потім забудовник перестав платити, і зараз борг становить близько 4 млн грн.

Жителі зазначають, що КНС не стоїть на балансі ні в кооперативу, який надає послуги водопостачання та водовідведення, ні у забудовника, ні у ЖК, які користуються послугами каналізаційної насосної станції. Борги не сплачують, тому ДТЕК просто відключив електрику на КНС, а водоканал відключив воду.

Обслуговуючий кооператив "Софіївка", який постачає воду на територію Софіївської Борщагівки, відправляє мешканців села розбиратися у свої ЖЕКи. А керуючі компанії ЖК, які залишилися без води, стверджують, що також не несуть відповідальності за каналізаційну насосну станцію.

Нагадаємо, що 3 лютого у Софіївській Борщагівці бійці ДСНС допомогли транспортувати хвору жінку похилого віку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram