#

Дружина експрезидента Порошенка відвідала дитячі медцентри Київщини та передала їм гуманітарну допомогу (ФОТО)

02.06.2020 10:24
Дружина експрезидента Порошенка відвідала дитячі медцентри Київщини та передала їм гуманітарну допомогу (ФОТО)
Фото з місця події

Нещодавно Марина Порошенко відвідала дитячі медичні центри Київської області та предала ІФА-тести та обладнання

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Зокрема, допомога надійшда в Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Броварської міської ради отримав від Фонду Порошенка 3 монітори для проведення онлайн-уроків, спілкування з персоналом та онлайн включення учнів. Марина Порошенко наголосила на тому, що в умовах епідемії коронавірусу дистанційне навчання стало нагальною необхідністю.


Це дійсно вимоги часу, ми всі опинилися в ситуації, коли дітей треба навчати дистанційно і мати засоби, щоб спілкуватися з працівниками і працювати онлайн. І монітори допоможуть вирішити ці питання, – сказала вона.

Окрім того вона зазначила, що Фонд Порошенка уже тривалий час працює з Броварським реабілітаційним центром та допомає йому в різних питаннях.

Директор Центру Валерій Іваненко наголосив та підтвердив, що родина Порошенків системно підтримує заклад, починаючи з 2016 року.

Все, що зараз має Броварський реабілітаційний центр — це завдяки нашим спонсорам, зокрема Фонду Петра та Марини Порошенків. Автобус, обладнання ліфту, комп’ютерне устаткування — все це завдяки їх зусиллям. З 2016 року допомога від Фонду є постійною. А комп’ютерне обладнання, надане реабілітаційному центру, є справжньою вимогою сучасності. Ми вже маємо 4 робочих місця для лікарів-реабілітологів в режимі онлайн, у найближчому часі буде облаштовано таких робочих місць ще для 7-х лікарів, – зазначив він.

За словами депутата Київської обласної ради від "Європейської Солідарності" Олега Іваненка, вперше в Україні запроваджені онлайн-програми з реабілітації дітей саме у Броварському центрі.

Марина Порошенко також передала 400 швейцарських ІФА-тестів для визначення наявності антитіл до Covid-19, 5 пульсоксиметрів і 150 захисних костюмів для медиків Центру сімейної медицини Амбулаторії №7 і Станції екстреної допомоги Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

На сьогоднішній день ми дійсно спостерігаємо таку ситуацію, коли під загрозою в першу чергу опинилися медичні працівники, тому що вони перші контактують із хворими. На жаль, немає достатнього забезпечення засобами захисту, – сказала Марина Порошенко.

Вона зазначила, що передані костюми високої якості, багаторазові, сертифіковані.  У свою чергу, керівник Броварського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Кравцов подякував за надану Фондом Порошенка допомогу та захисні засоби.

Хотілося б подякувати "Європейській солідарності" та Фонду Петра Порошенка за надану допомогу. Нам передали 50 захисних костюмів для лікарів. Ці костюми виробництва Південної Кореї справді дуже високої якості, оскільки спеціально прорезинені з бахілами. Така допомога виявилася актуальною і нашим лікарям ці костюми дуже знадобляться", – говорить Ігор Кравцов.

Марина Порошенко також наголосила, що швейцарські високоточні ІФА-тести компанії Roche були доставлені Фондом Порошенка наприкінці минулого тижня в Україну і вже з понеділка розвозяться по всій Україні. Вона підкреслила важливість використання цих тестів для якнайшвидшого тестування зокрема лікарів, які є першими у групі ризику через постійний контакт із хворим на коронавірус, членів їх родин, а також донорів крові.

Це сучасні тести. Я думаю, що це допоможе по-перше мати об’єктивну статистику на захворювання, а по-друге допоможе локалізувати хворих на коронавірус, – наголосила вона.
Ми дякуємо за допомогу для захисту медичних працівників. Ми навіть кошти, які мали б витратити на закупівлю цих костюмів, витратили на закупівлю ліків, обладнання. – говорить директор Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк.

Він зауважив, що лабораторія лікарні вже має обладнання швейцарської компанії Roche.

Нагадаємо, що 31 травня в місті Бровари з невідомих причин загорілося ангарне приміщення, яке належить ТОВ "Вторма Сплав".





Читати "Моя Київщина" у Facebook