#

ДТЕК інвестує понад 800 мільйонів в оновлення електромереж Київщини

01.03.2024 08:17
ДТЕК інвестує понад 800 мільйонів в оновлення електромереж Київщини
Фото з мережі Інтернет

У 2024 році в рамках своєї інвестиційної програми ДТЕК Київські регіональні електромережі інвестує в оновлення мереж Київщини понад 800 мільйонів гривень

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу ДТЕК.

Основна увага інвестицій спрямована на райони, які стрімко розвиваються, зокрема Обухівський, Бучанський та Фастівський.

За словами словами генерального директора ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталія Шайди, інвестиції в оновлення енергетичних мереж є важливим кроком для забезпечення надійного та стабільного електропостачання мешканців регіону, а також для підтримки соціально важливих об'єктів.

Загальний обсяг інвестиційної програми становитиме 823 мільйони гривень у 2024 році. 

В Обухівському енерговузлі цьогоріч розпочнуться роботи з будівництва нової кабельної лінії, що забезпечить резервне живлення для 7 підстанцій. Завдяки цьому при аваріях буде можливість зменшити тривалість відключення у клієнтів. Добудувати лінію ОСР планує у 2025 році. Також на Обухівщині енергетики виконають реконструкцію високовольтної підстанції. Разом ці енергооб’єкти підвищать надійність і якість електропостачання для понад 17 тисяч родин.

У Бучанському районі енергетики завершать реконструкцію трьох кабельних ліній. Це підсилить мережі, що дозволить їм витримувати більше навантаження. Такі лінії менш схильні до аварій, адже вони захищенні від несприятливих погодних умов. Для Борщагівської громади, яка наразі активно розвивається, ДТЕК Київські регіональні електромережі запустить масштабний проєкт з будівництва нової підстанції. Він триватиме до 2026 року. 

У Фастові реконструюють кабельну мережу, яка потребувала розвантаження через зростаючий попит на електроспоживання. Це збільшить надійність електропостачання для майже 3 тисяч домівок. 

Крім оновлення мереж, у цьому році компанія також продовжить впроваджувати автоматизовану систему диспетчерського управління SCADA. Ця система дозволяє диспетчерам моніторити енергетичну систему області в реальному часі, контролювати режим її роботи та краще оцінювати критичну або аварійну ситуації. У разі аварії саме SCADA автоматично надсилатиме у чат-бот та на сайт повідомлення про відключення та повернення світла 

Нагадаємо, що фахівці ДТЕК завершили модернізацію п’яти енергооб'єктів у трьох районах Київщини.


Читати "Моя Київщина" у Telegram