#

ДТЕК інвестувала 300 мільйонів у відновлення електромереж Київщини

19.05.2022 15:45
ДТЕК інвестувала 300 мільйонів у відновлення електромереж Київщини
Фото з мережі Інтернет

Гендиректор Максим Тімченко повідомив, що група ДТЕК інвестувала близько 300 млн грн у відновлення зруйнованих через російський напад  електромереж Київської області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт ДТЕК.

За словами гендиректора компанії, відновлення електромереж Київщини стало безпрецедентною за своїми масштабами ремонтною кампанією:

За 45 днів було відновлено 10 тисяч ліній електропередач, частину з яких було зруйновано повністю, та близько 3 тисяч трансформаторних підстанцій. Задіяно понад тисячу фахівців компанії та понад 150 аварійно-ремонтних бригад. Компанія інвестувала у відновлення електропостачання близько 300 млн грн, щоб якнайшвидше повернути електропостачання для 260 тисяч сімей у Київській області, які постраждали від російської окупації.

Завершити відновлювальні роботи планували за 60 днів, до 1 червня. Щоб прискорити процес, компанія додатково залучила свої аварійно-ремонтні бригади із Дніпропетровської та Одеської областей.

Максим Тімченко зауважив, що попереду другий ще важчий етап – відновлення резервних джерел та надійніших схем електроживлення, на якому буде інвестовано щонайменше 600 млн грн.

Нагадаємо, що 18 травня стало відомо, що на Київщині енергетики повернули електропостачання в населених пунктах області, що постраждали через бойові дії.

Читати "Моя Київщина" у Facebook