#

ДТЕК пообіцяла безкоштовно встановити своїм клієнтам розумні лічильники

17.08.2020 11:30
ДТЕК пообіцяла безкоштовно встановити своїм клієнтам розумні лічильники
Фото з мережі Інтернет

До кінця 2020 року фахівці Київобленерго безкоштовно замінять електролічильники понад 5,7 тисячам клієнтів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на ДТЕК.

Замість старих приладів обліку встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики просять клієнтів допускати співробітників компанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

В Україні для побутових клієнтів передбачена можливість користуватися двозонним тарифом при сплаті за світло. Відповідно до його умов вартість кіловатів вдень (з 7:00 до 23:00) становить: до 100 кВт/г — 0,9 грн за кіловат-годину, а вище 100 кВт/г — 1,68 грн за кіловат-годину, а вночі (з 23:00 до 7:00) тариф вдвічі нижчий: до 100 кВт/г — 0,45 грн, а понад 100 кВт/г — 0,84 грн.

Цього року ми інвестуємо 7,2 млн грн у заміну 5,7 тисяч розумних лічильників, які допоможуть нашим клієнтам заощаджувати. Загалом, в області вже працює майже 127 тисяч таких приладів, – зазначив генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Нові лічильники встановлюються в будинках, які включені до інвестиційної програми. Роботи виконують співробітники, одягнені у фірмовий спецодяг зеленого або сіро-жовтого кольору на якому розміщена назва компанії. На вимогу клієнта, електромонтери мають пред’явити відповідні посвідчення.

Наразі до кінця серпня роботи по встановленню розумних електролічильників будуть проводитися у Бориспільському, Броварському, Вишгородському, Васильківському та Ірпінському районах.

Нагадаємо, що на Київщині поліцейські зупинили п’яного таксиста.

Читати "Моя Київщина" у Telegram