#

Нардепа-мажоритарника від Київщини Дубінського посадили під домашній арешт

06.11.2023 17:20
Нардепа-мажоритарника від Київщини Дубінського посадили під домашній арешт
Олександр Дубінський

У Печерському районному суді Києва 6 листопада обрали запобіжний захід депутату Олександру Дубінському у справі про схему незаконного перетину кордону для чоловіків

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Суспільне.Новини.

Суд частково задовольнив прохання прокурора у справі. Дубінському призначили цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Підозрюваний повинен здати правоохоронцям на зберігання свій закордонний паспорт й інші документи для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з людьми, дотичними до слідства. Відлучатися він має право лише до медиків та в укриття під час повітряних тривог.

За словами прокурора, Дубінського підозрюють в тому, що він змовився з головою ГО "Медіаоборона" Оберемчуком та із сьомого липня організував незаконну переправу через кордон з метою допомогти виїхати з України своєму рідному братові на прізвище Базюк. Брат нібито хотів працевлаштуватися за кордоном. Базюка зареєстрували у системі "Шлях" як водія-волонтера, що перевозить гуманітарну допомогу. Він зміг виїхати 22 липня. Окрім того, Дубінський хотів перегнати свій власний автомобіль із Кишинева (Молдова) до Відня (Австрія).

Прокурор у суду попросив для підозрюваного цілодобовий домашній арешт, обґрунтовуючи запит тим, що Дубінський під час слідства може виїхати за кордон, адже як нардеп не може бути мобілізований. Окрім того, Дубінський може впливати на свідків.

Нагадаємо, що Дубінського підозрюють у підробці документів для виїзду за кордон.

Читати "Моя Київщина" у Facebook