#

Два медзаклади Київщини отримали автомобілі у межах програми "Турбота з народження вдома"

24.06.2024 17:34
Два медзаклади Київщини отримали автомобілі  у межах програми "Турбота з народження вдома"
Фото з місця події

Два медичні заклади Київщини отримали від міжнародних партнерів та Міністерства охорони здоров'я автівки для підвищення якості надання медичної допомоги малюкам у межах програми "Турбота з народження вдома" 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА. 

Відтепер медпрацівники Іванківської центральної районної лікарні та Бучанського центру первинної медико-санітарної допомоги оперативніше діставатимуться до своїх пацієнтів. Автівки придбав дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Уряду Іспанії. "Турбота з народження вдома" – програма, яка реалізується МОЗ спільно з ЮНІСЕФ. Це модель домашніх візитів медичних працівників до вагітних жінок і сімей з дітьми до трьох років. 

Лікарі і медичні сестри двох медзакладів Бучі та Іванкова вже пройшли необхідну підготовку та відвідують пацієнтів – вагітних жінок, новонароджених.  У Бучанському центрі первинної медико-санітарної допомоги обслуговується 1500 діток, а в Іванківській центральній районній лікарні – 115 малюків. Наша мета, щоб всі дітки Київщини отримували вчасну та якісну допомогу, навіть у найвіддаленіших населених пунктах,

- зазначив Руслан Кравченко.

Вдячний міжнародним партнерам та міністерству, які допомагають регіонам формувати потужну матеріально-технічну базу для медичної сфери. Попри виклики, які постали перед медициною під час війни, ми реалізуємо комплексні заходи для підвищення якості медичних послуг,

- подякував партнерам за допомогу очільник КОВА.

Нагадаємо, що ГО "Центр підтримки та захисту ветеранів, осіб з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб" оголошує набір учасників до безплатної навчальної програми "Мрії без меж".

Читати "Моя Київщина" у Telegram