#

Двоє росіян вивідували секретні дані Укроборонпрому на Київщині

30.05.2023 14:20
Двоє росіян вивідували секретні дані Укроборонпрому на Київщині
Підозрювані

Двом міністерським службовцям держави-агресора, які вивідували секретні дані Укроборонпрому на Київщині, повідомлено про підозру у шпигунстві

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювані – співробітники міноборони рф та міністерства фінансів держави-агресора.

Від початку повномасштабного російського вторгнення в  Україну, вони почали працювати в інтересах спецслужб рф. Збирали та передавали дані військового характеру з України.

Обоє народилися в Україні. Вони шукали для виконання поставлених завдань людей серед своїх знайомих. Залучили колишнього однокласника одного з підозрюваних, який працював на підприємстві ДК "Укроборонпром" та погодився їм допомагати.

Під час оборони Київщини у  березні 2022 року працівник держконцерну передав російському урядовцю деталізовані відомості про результати ракетних й артилерійських обстрілів столиці та околиць. 

Також інформацію про позиції, чисельність, маршрути пересування сил і засобів ЗСУ та інших українських військових формувань, адреси розташування блокпостів, інженерних укріплень, складів озброєння та рух колон техніки з фотографіями і геомітками.

Отримані дані співробітник російського мінфіну передавав своєму спільнику з міноборони рф, а там їх використовували для здійснення нових артилерійських та ракетно-бомбових ударів по українських позиціях.

Встановлено, що окремі відомості, отримані підозрюваними через посередництво працівника українського оборонного підприємства, містили державну таємницю.

Стосовно працівника Укроборонпрому обвинувальний акт за фактом державної зради вже скеровано до суду.

Нагадаємо, що інспектора Київської митниці судитимуть за безпідставне нульове розмитнення товару призвело до ненадходження до бюджету майже 110 тис грн.

Читати "Моя Київщина" у Facebook