#

У Клавдієво та Бородянці від вогнепальних поранень загинуло двоє дітей

05.03.2022 15:00
У Клавдієво та Бородянці від вогнепальних поранень загинуло двоє дітей
Фото з мережі Інтернет

Учора, 4 березня, на Київщині померло двоє важкопоранених дітей, яких намагалися евакуювати з лікарні  "Охмадит"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Українську правду".

Повідомляється, що учора над лікарнею Охматдиту у Києві було збито російську ракету. Лікарі почали евакуювати дітей.

Гендиректор Охматдиту Володимир Жовнір та черговий лікар Охматдиту Андрій Висоцький заявили, що двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати допомогу.

Володимир Жовнір розповів:

Ввечері над Охматдитом була збита ракета. Був такий потужний вибух, що вибило двері в центральному корпусі, пошкодило вікна на дев’ятому поверсі. Слава Богу, діти не постраждали. Ми їх тримали у бомбосховищі.

Він додав, що зараз здійснюється евакуація дітей із важкими захворюваннями. Гендиректор лікарні зазначає, що нині також багато дітей у відділі, де проводять операції на серці. Їх також мають евакуювати на західну Україну.

Черговий лікар Андрій Висоцький розказав, що через блокаду кремлівських терористів, лікарі не можуть надати допомогу пораненим дітям у населених пунктах біля Києва. Висоцький деталізував:

В Європі, в європейському місті ми за добу отримали три запити на евакуацію важкопоранених дітей із вогнепальними пораненнями. Двоє з них цю ніч не пережили. Саме через те, що вони не мали фізично можливості дістатися до спеціалізованої допомоги. А одну із них батько буде вивозити самостійно, бо туди неможливо дістатися. Як це охарактеризувати, по європейських мірках... я навіть не знаю.

Слідкуйте за новинами "Моя Київщина" у Telegram.

Нагадаємо, що міський голова Славутича Юрій Фомічев заявив, що працівники захопленої Чоронобильської АЕС, залишачись у заручниках, і працюють без зміни вже десяту добу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram