#

Екоактивність у Переяславі: у місцевій школі з’явилися незвичайні лавки (ФОТО)

01.09.2021 09:20
Екоактивність у Переяславі: у місцевій школі з’явилися незвичайні лавки (ФОТО)
Фото з місця події

Днями у школі №3 у Переяславі з’явилася лавочка, виготовлена з пластику

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав City".

Оригінальність лавки в тому, що вона виготовлена із пластикових кришечок, зібраних у цьому навчальному закладі.

Директор ЗОШ №3 Володимир Кондусь зазначив:

Я пишаюся і радію з того, що у нашій школі вирує справді потужна екоактивність. До збору пластикових кришечок та іншої вторинної сировини активно долучаються не лише школярі, а і їхні батьки та родичі. Лише цього літа ми відправили на переробку аж шість брикетів із пластикової тари по 30 кг кожен із екологічним маркування типу 1 і 2 (це пляшки з-під солодких напоїв, косметичних засобів тощо).

Директор школи розповів, що раніше пластикові кришечки вони здавали разом з іншою вторсировиною в пункт прийому міста. А востаннє здали близько 40 кг пластикових кришечок до громадської організації "Україна без сміття", що в Києві. Саме там кришечки було переплавлено на три пластикові плити. Ці роботи профінансувала громадська організація "Місто-Сад", яка торік за підтримки Українського культурного фонду організувала проєкт "Творимо мистецтво в шкільному саду", у якому еколого-учнівська команда "Zero Waste School" школи №3 стала переможцем.

Лавки склав зі зварних металевих каркасів та пластикових плит товщиною 2 см, які було розрізано навпіл задля спинок та сидушок, місцевий майстер Сергій Жам. Кошти за виконану роботу та за придбання необхідної кількості металу оплатили благодійники – колишні випускники третьої школи.

Володимир Іванович зауважив:

Так будемо заохочувати гостей нашого закладу до збору вторсировини, аби вберегти нашу планету від екологічних проблем.

На одну лавку розміром 150 на 60 см пішло 14,5 кг переробленого пластику.

Нагадаємо, що в суді розглянули справу жителя села Хоцьки Циблівської ОТГ, який незаконно виловлював рибу у травні під час нересту.


Читати "Моя Київщина" у Facebook