#

Екологи розповіли, які ділянки на Київщині краще не купувати через судові справи

17.10.2022 08:30
Екологи розповіли, які ділянки на Київщині краще не купувати через судові справи
Фото з мережі інтернет

Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою до Київського еколого-культурного центру через рейдерське захоплення земель лісового фонду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку КЕКЦ.

У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт" в Обухівському районі біля села Ходосівка.

Вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт. Зараз Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Також в організації додали, що зараз ведуть чотири суди у Києві на захист від рейдерів створеного заказника "Троєщинські луки". Окрім цього, активісти днями виграли суд на захист від рейдерів Білоцерківського (Фастівського) лісгоспу та заказника "Урочище Унава" площею 267 гектарів.

Нагадаємо, що під Києвом рятувальники КАРГу визволили рідкісну косулю, яка застрягла головою в металічних прутах паркану.

Читати "Моя Київщина" у Telegram