#

Екопорушників на Київщині шукатимуть за допомогою дронів

30.11.2021 14:50
Екопорушників на Київщині шукатимуть за допомогою дронів
Фото з місця події

Інспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу виявлятимуть браконьєрів, паліїв та інших порушників природоохоронного законодавства за допомогою безпілотників

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "Державна екологічна інспекція Столичного округу" у Facebook.

Для виявлення порушників на “озброєнні” Держекоінспекції Столичного округу з’явився спеціалізований квадрокоптер Windhover I класу, оснащений цифровою камерою з 20-кратним оптичним зумом та тепловізором.

Безпілотний літаючий апарат дозволяє проведення природоохоронних заходів з моніторингу, а саме виявлення територій незаконної вирубки, несанкціонованих сміттєзвалищ, проведення обмірів площ засмічення, виявлення фактів порушень правил рибальства та мисливства, протидії браконьєрству, випалювання листя та родючих шарів ґрунту, а наявність інфрачервоної камери (тепловізора) надає можливість проведення нічних природоохоронних рейдів.

Нагадаємо, що на Макарівщині підприємство  ТОВ "Слобода КО" за рішенням суду сплатить 225 тисяч гривень за незаконний забір води із поверхневих та підземних джерел.

Читати "Моя Київщина" у Telegram