#

Екс-губернатор Київщини Шандра "зливає" Аграрну партію під Тимошенко - ЗМІ

30.08.2018 13:06
Екс-губернатор Київщини Шандра "зливає" Аграрну партію під Тимошенко - ЗМІ

Нещодавно в Аграрній партії, яка на третьому місці за кількістю депутатів місцевих рад, – розгорівся гучний скандал

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком".

Одна група партійців звинуватила іншу в намаганні покласти партію до ніг Віктора Медведчука. Цей одіозний політик, за версію одних, нібито отримав завдання від свого кума Путіна привести до влади Юлію Тимошенко.

У спеціальному зверненні до голови партії його соратники б’ють на сполох: за їхньою інформацією, на найближчому з’їзді буде обрано нове керівництво партії, повністю підконтрольне Медведчуку.

«Далі ці зрадники на виборах президента України агітуватимуть людей, які довіряють Аграрній партії, голосувати за Тимошенко, що значно збільшить її шанси на успіх», – розкрили таємні плани пильні «аграрії».

Ініціативна група вимагає терміново скликати засідання політради, на якому розглянути питання виключення з партії групи «агентів Медведчука». Серед них: заступники голови Олег Корбан та Едуард Зейналов, члени політради та президії політради Володимир Шандра та Михайло Поживанов та радник голови партії Василь Данилів.

Також партійці вимагають роз’яснень щодо співробітництва партії з політтехнологом Володимиром Грановським. Цей діяч давно працює з Медведчуком та є автором сумнозвісної карти з поділом українців на три сорти, яка була використана у виборчій кампанії 2004 року, що передувала Помаранчевій революції. 

Активісти вимагають від голови Аграрної партії Віталія Скоцика перегляду її керівний склад. Голова партії Віталій Скоцик у своїй пафосній відповіді до однопартійців заявив про «гібридну атаку» на партію з боку Кремля: «Закликаю членів Аграрної партії спільно очистити партію від «московської агентури!».

Зазначимо, що останні два роки "Аграрна партія" отримує рекордне для українських партій фінансування від фізичних та юридичних осіб.

Слід Тимошенко

Олега Корбана та Володимира Шандра вважаються представниками інтересів Медведчука та Тимошенко. А Скоцик раптом прозрів та побачив в їхніх особах «московську агентуру».

Олег Корбан – «агент Медведчука» в Аграрній партії? У часи, коли Шандра керував Київською обладміністрацією, Корбан був його заступником. В партії до них доєднався колишній «бютівець» та екс-заступник міністра економіки в уряді Тимошенко Михайло Поживанов. Він також давно знайомий з Корбаном – коли останній працював в КМДА, перший був головою Голосіївської райради столиці.

На останньому засіданні політради 15 серпня Поживанова навіть було рекомендовано на посаду керівника центрального апарату. Цей політик був помічений на відкритому з’їзді «Батьківщини» у 2014 році, на якому затверджувався список партії на парламентські вибори, але його самого в цьому списку не виявилось. Проте в Київраду за списками партії Юлії Тимошенко потрапив його син Олександр. А вже у грудні 2017 року Поживанова-старшого було обрано до президії політради Аграрної партії.

Зв’язки з Тимошенко свого часу були і у єдиного, за даними партійного сайту, радника голови партії Василя Даниліва. На президентських виборах 2010 року він координував кампанію Тимошенко в чотирьох західних областях і згадував, що витратив на цю справу кілька мільйонів доларів. На думку частини партійців, саме цей персонаж є довіреною особою Тимошенко в лавах партії. В листі бунтівників зазначається, що Данилів за часів прем’єрства Юлії Володимирівни контролював близько 75% експорту електроенергії, організовував виїзд за кордон її чоловіку та надавав допомогу сумновідомому екс-нардепу від БЮТ Олександру Шепелєву, що зараз перебуває за ґратами. Сам Данилів відсидів нібито за організацію замаху на вбивство колишнього співвласника збанкрутілого «Родовід-банку» Сергія Дядечка. Але Данилів вважає себе жертвою режиму Януковича.

Це вже не перший скандал в Аграрній партії, в якому фігурує прізвище Тимошенко. Так свого часу деякі партійці вважали, що голова агропромислової корпорації «Сварог» Андрій Гордійчук розхитує ситуацію в партії на замовлення екс-депутатів від БЮТ, власників «Сварога» братів Буряків. Нібито кінцевою метою «заколотників» було покласти Аграрну партію до туфельок Тимошенко. Зараз Гордійчука в партії вже немає, але «справа його живе».

Чутки про те, що крило Корбан – Шандра – Поживанов намагається «злити» партію під Тимошенко, ходили давно. Начебто Аграрну партію мали використати для підтримки ЮВТ на президентських виборах, а структуру цієї політичної сили використати у виборчих кампаніях 2019 року. «Заколотники» всі ці звинувачення спростовують. Але обурення незадоволених голів регіональних осередків – агробаронів, які несли на собі основне навантаження з фінансування партії, вже не зупинити. У такій ситуації вони опинилися перед загрозою «кидка». Агробарони вкладались у партію з метою отримати політичні дивіденди, а тепер побоюються, що в разі альянсу з Тимошенко партія фактично припинить існування і розчиниться у «Батьківщині». Керівники регіональних осередків, стривожені чутками про об’єднання чи то з Тимошенко, чи то з «Укропом», вже пригрозили Скоцику про припинення фінансування партії до проведення з’їзду.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: