#

Екснардеп від Київщини Онищенко-Кадиров отримав громадянство РФ

18.10.2021 21:10
Екснардеп від Київщини Онищенко-Кадиров отримав громадянство РФ
Олександр Онищенко

Колишній депутат ВР України Олександр Онищенко, якого звинувачують у корупції, отримав російське громадянство

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт "Бабель".

Екснардеп говорить, що отримав громадянство наприкінці 2020 року. Онищенко повідомив:

Я тільки отримав для спорту. Виступаю за збірну Росії зараз.

Дійсно, окрім політики, Олександр Онищенко відомий тим, що професійно займається кінним спортом і навіть брав участь у Олімпійських іграх 2008 і 2012 років. Виступати у російських змаганнях Онищенко почав з 2021 року.

Також екс-нардеп спростував інформацію медіа про те, що начебто продає свою віллу у Німеччині. Він пояснив, що це не вілла, а спортивний комплекс, який він очолює.

Олександр Онищенко прокоментував:

Я там тільки директор і менеджер. Був мій, я продав його у 2019 році. Зараз тут збірна Росії тренується. Російські інвестори купили.

У неділю, 17 жовтня, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко з посиланням на журналіста Deutsche Welle Євгена Тейзе повідомив, що Онищенко за 19 мільйонів євро продає свою віллу в Німеччині, придбану у 2014 році. У 2016 році Спеціалізована антикорупційна прокуратура домагалася арешту цієї нерухомості, але суд їй відмовив.

За словами журналіста, після втечі з України Онищенко переоформив цей маєток на російську модель, а у 2021 році, після отримання громадянства Росії, повернув собі права на цю нерухомість.

Нагадаємо, що скандальний нардеп із "Батьківщини" спалився на браконьєрстві.

Читати "Моя Київщина" у Telegram