#

Ексчиновників масово виселяють із держдач у передмісті Києва

09.06.2021 08:23
Ексчиновників масово виселяють із держдач у передмісті Києва
Фото з мережі Інтернет

В елітних селищах Конча-Заспа та Пуща-Водиця під Києвом розпочався аудит, анонсований президентом Володимиром Зеленським минулого тижня після засідання Ради національної безпеки та оборони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "lb.ua".

Наразі у Конча-Заспі живуть під 200 колишніх і чинних чиновників, а в Пущі-Водиці – до 50 орендарів. Зазначається, що для виселення ексчиновників, які орендують там держдачі ще з часів Кучми-Януковича, будуть використовувати формальні приводи: борги за оренду та комунальні послуги, незаконну перебудову будівель і самозахоплення територій.

Цю схему вже випробували на декількох віп-жителях. Зокрема, у квітні будинок у Конча-Заспі звільнив відсторонений від посади голови Конституційного суду Олександр Тупицький, хоча договір із ним розірвали ще восени 2020 року. Він 5 місяців не платив за користування держдачею і 6 місяців – за комуналку.

Додається, що багато людей з когорти часів Януковича арендували держдачі на 49 років за "дуже смішні гроші".

Президент Володимир Зеленський мешкає в Конча-Заспі. Попри обіцянки "віддати дітям" держдачі, влітку 2020 року з'ясувалося, що він переїхав на дачу №29 площею 4 тис. кв м. До 2014 року там жив третій президент України Віктор Ющенко. На дачі є 15-метровий басейн, ліфт на три поверхи, кінозал, більярд, масажний кабінет, винний льох, сауни, солярій та джакузі.

Перша леді України Олена Зеленська раніше розповідала в інтерв'ю, що вони там "збили золото, пофарбували в сірий колір" стіни і зняли масивні люстри. Вона зазначила, що "не в захваті від життя на держдачі", але це - вимоги держохорони.

Також нагадаємо, що днями місцеві жителі елітного селища Конча-Заспа помітили у самку небезпечного павука-сонечка.

Кілька місяців на держдачі в Пуща-Водиці жила і генпрокурорка Ірина Венедиктова за вартістю, удвічі дешевшою за розрахункову. Після скандалу у ЗМІ вона з'їхала.

Зеленський наголосив, що ініціював велику ревізію зовсім "не для того, щоб звільнити дачі під свою команду.

Замість них не заїдуть люди, пов'язані зі мною, - запевнив президент.

Він додав, що нова концепція оренди житла в Конча-Заспі, ВДНХ та Пуща-Водиці буде представлена пізніше. Також Зеленський сказав, що ми обов'язково зробимо презентацію: хто там буде жити, на яких умовах... Орендувати на час каденції дачі за нормальними ринковими цінами - я думаю, про це можна говорити.

Cписок орендарів на 9 червня 2021 року:


Читати "Моя Київщина" у Facebook