#

Ексдиректор "Борисполя" виклав власну версію причин свого обвинувачення

16.03.2023 20:00
Ексдиректор "Борисполя" виклав власну версію причин свого обвинувачення
Євген Дихне

Ексочільник "Борисполя" Євген Дихне заявив, що отримав обвинувачувальний вирок, оскільки намагався зруйнувати в аеропорту монополію бізнесмена Артура Гранца

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Бабель".

Дихне розповів журналістам, що у 2014 році Фонд держмайна провів конкурси на десятирічну аренду 15 тис. м у терміналах D і F, але вони нібито були "заточені" виключно під компанії Гранца, які й отримали контракти. 

За словами Дихне, компанії Гранца  захопили термінали, забравши собі найкращі торгівельні площі з точки зору доступу до пасажирів. Інших інвесторів туди не пускали, а орендарі користувалися цим і встановлювали надто високі ціни у своїх точках. Дихне навів у приклад каву за 90 гривень у 2015 році.

Дихне зазначив:

Ми в суд принесли три висновки міжнародних консалтингових компаній, які зводилися до того, що рішення, подібні до моїх, мають бути. Інакше аеропорт втрачає в конкурентності. Один із консалтерів не полінувався і спробував знайти хоч один аеропорт на пострадянському просторі, площами якого розпоряджався б якийсь інший орган, такого немає.

1 березня ВАКС засудив колишнього керівника Євгена Дихне до пʼяти років увʼязнення. Його звинуватили у зловживанні службовим становищем під час роботи в державному аеропорту "Бориспіль". За версією слідства, він і колишня начальниця служби орендних відносин незаконно здавали площі в аеропорту двом приватним компаніям. Наразі Дихне з адвокатами готується до апеляції.

Читати "Моя Київщина" у Facebook