#

Ексдиректора дитячого санаторію у Броварах підозрюють у розтраті 20 млн грн

15.06.2021 20:10
Ексдиректора дитячого санаторію у Броварах підозрюють у розтраті 20 млн грн
Фото з місця події

ДБР повідомило колишньому директору державного санаторію "Журавочка" про підозру в розтраті майна на майже 20 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт ДБР.

У повідомленні розповідається, що починаючи з 2017 року по 2020 рік чоловік, знаходячись на посаді директора, спільно з керівником приватного товариства, в оренді якого знаходився майновий комплекс ДП "Журавочка", вивозив із санаторію меблі та обладнання.

Також зауважується, що було розібрано на будівельні матеріали й вивезено корпуси та адміністративні будівлі санаторію. Державі завдано збитків на 19,9 млн гривень.

У повідомленні ДБР зауважується:

Ексдиректора санаторію підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, та у службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

На кінець наголошується, що йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура, оперативний супровід – ДБР та СБУ.

Нагадаємо, що прокуратура Київщини виявила порушення вимог земельного та природоохоронного законодавства під час використання земельної ділянки.




Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: