#

Ексголова Київської ОДА Кулеба залучив до відбудови Київщини "фейкових" підрядників (ВІДЕО)

14.10.2023 11:00
Ексголова Київської ОДА Кулеба залучив до відбудови Київщини "фейкових" підрядників (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

"Велика відбудова" Київщини перетворилася на відвертий схематоз, а сотні мільйонів отримали компанії зі сумнівними зв'язками та репутацією

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на розслідування Bihus.Info.

Деокуповані міста і села "відбудовують" фірми із шлейфом кримінальних справ, зв’язком з чиновником-сепаратистом і навіть куплені на OLX. А обирали їх найчастіше без конкурсів, за невідомими критеріями і "усними домовленостями".

Ми проаналізували декілька компаній, що отримали мільйони на відбудову, і знайшли багато цікавого, зокрема, і зв’язки зі заступником керівника ОП Олексієм Кулебою.

Зауважимо, що зі стартом процесу розподілу сотень мільйонів гривень на відбудову і аж донедавна Київською ОДА керував саме Олексій Кулеба. А взимку 2023 відповідальний за хаос в області чиновник посеред цього хаосу пішов на підвищення – Президент призначив Кулебу заступником керівника ОП.

КОДА віддала мільйони фірмам, які вже у той момент фігурували в кримінальних провадженнях щодо розкрадання коштів. Втім Кулеба провини ОДА під своїм керівництвом не бачить та не визнає.

Олексій Кулеба виправдовується:

Якщо є факти таких порушень, в цьому мають розбиратися правоохоронні органи. Якби правоохоронні органи нам надали цю інформацію на цей момент, ми би розірвали всі договори з цією компанією.

Також Кулеба наголосив, що підрядників обирали за рекомендаціями органів місцевого самоврядування. Відбудовою мали займатися люди, які живуть у громаді, аби сплачені їм гроші залишилися у громаді як податки.

За яким же тоді принципом обирали маріупольську компанію з фейковими співробітниками або родинний Цибульських з Рівненщини? Або ж це стосується пенсіонерки з Миколаєва, яку зареєстрували як ФОП?

Також для "відбудови" обирали компанії, в яких помітні зв’язки із самим керівництвом КОДА. Хоча Олексій Кулеба це, знову ж таки, заперечує. Така компанія знімала дах будинку, брала гроші та йшла геть, кинувши багатоповерхівку гнити.

Департамент КОДА, який займався роздачею підрядів та коштів, очолювала Алла Бондар. У квітні вона пішла з посади й тепер працює в агенстві відновлення. Давати будь-які коментарі чиновниця відмовилася. Також говорити з журналістами відмовився заступник Кулеби в КОДА Дмитро Назаренко.

Нагадаємо, що у Державній податковій службі розповіли, скільки єдиного соціального внеску з початку року заплатили мешканці Київської області.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram