#

Ексголові Броварської РДА Майбоженку за вчинену ДТП загрожує три роки тюрми

29.04.2024 09:46
Ексголові Броварської РДА Майбоженку за вчинену ДТП загрожує три роки тюрми
Фото з місця подій

Ексочільник Броварської РДА, який 26 квітня спричинив аварію у стані алкогольного сп'яніння, може отримати три роки тюрми

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Офіс генпрокурора.

Володимир Майбоженко на червоний сигнал світлофора влетів у натовп та збив чотирьох людей на пішоходному переході. Перевірка на прилад Драгер на вміст алкоголю у водія показала 2,31 проміле. Невдовзі після ДТП у мережі з'явилося відео, де видно момент наїзду автівки п'яного голови Броварської РВА на людей. 

27 квітня Володимир Майбоженко отримав підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані сп’яніння. Щодо постраждалих у ДТП за участі голови Броварської РДА, то четверо осіб перебувають у Броварській лікарні інтенсивного лікування. Двоє чоловіків у тяжкому стані. У обох – множинні переломи і забої, а також струс і закриті черепно-мозкові травми. Дівчинка 2,5 років і її мама мають травми середнього ступеню тяжкості. 

Кримінальне провадження поліція відкрила за статтею 286-1 Кримінального кодексу України. У ній йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані сп'яніння. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 3 років. А також позбавлення права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років.

Наразі за клопотанням прокурорів Майбоженку обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою строком на 2 місяці.

А 27 квітня Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про звільнення з посади голови Броварської РВА Володимира Майбоженка. 

Хто такий Володимир Майбоженко, якою є його політична кар'єра та які зв'язки має фігурант в українському політикумі, читайте у матеріалі "Моєї Київщини".

Додамо, що у декларації експосадовця зазначено, що автомобіль Volvo 90XC, на якому той влетів у людей, коштує майже 2 млн грн, 2018 року випуску. Набув у власність авто чиновник у 2019 році.

Читати "Моя Київщина" у Telegram