#

Ексмер Ірпеня Карплюк може опинитися за ґратами, - прокурор Дмитрунь

25.02.2020 11:29
Ексмер Ірпеня Карплюк може опинитися за ґратами, - прокурор Дмитрунь
Володимир Карплюк

Учора, 24 лютого, Ірпінська місцева прокуратура вручила ексмеру Ірпеня Володимиру Карплюку обвинувальний акт та передала його до Ірпінського суду

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громадіа Приірпіння".

Керівник Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрій Дмитрунь повідомив про це журналістам.

"Підозру йому оголосила Генеральна прокуратура, але провадження було розпочате в нас. В минулому році Генеральна прокуратура його витребувала, змінила підслідність за головним слідчим управлінням нацполіції. В поточному році вони передали кримінальне провадження до Ірпінського відділу поліції, нагляд у формі процесуального керівництва почали здійснювати прокурори Ірпінського відділу місцевої прокуратури", – розповідає прокурор.

Читайте також: Карплюк Всемогутній або Чому скандальному екс-меру Ірпеня пробачать все?

Повідомляється, що Володимир Карплюк обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 ККУ ( Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Ця стаття передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

Мова йде про розтрату 250 тис грн під час будівництва в Ірпені парку "Центральний". До слова, саме на його відкриття приїздила лідерка "Батьківщини" народна депутатка Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, що на відвідувачів Ірпінської міської ради чекали закриті двері. Чиновники влаштували одноденний бойкот нібито через політичний тиск з боку прокуратури.

Читати "Моя Київщина" у Facebook