#

Екснардепа від Київщини засуджено на 15 років

06.04.2024 14:04
Екснардепа від Київщини засуджено на 15 років
Олександр Онищенко

Вчора, 5 квітня, після чотирьох років розгляду "газової справи" Онищенка, ВАКС засудив екснардепа-втікача до реального строку

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Главком".

Чотири роки тривав розгляд одіозної "газової справи" Олександра Онищенка та Олени Павленко. Нарешті ВАКС виніс давно очікуваний вирок ключовому фігуранту – екснардепу-втікачу Олександру Онищенку. Крім нього, свій вирок отримала фінансова директорка Онищенка Олена Павленко. Онищенка засудили на 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, а його пособницю – до 12 років ув’язнення з тією ж конфіскацією. Також їм заборонено займати певні посади протягом трьох років. 

Онищенко був ключовою дійовою особою у газових махінаціях, проведених у 2014-2016 роках. Саме він організував корупційну злочинну схему та контролював увесь ланцюжок закупівлі газу в держави за заниженими цінами. Екснардеп для цього фактично створив злочинну організацію, до складу якої входили як особи з державних компаній, зокрема Укргазвидобування, так і представники бірж та підконтрольних приватних компаній ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ Фірма "Хас" та ТОВ "Карпатнадраінвест" – останні торгували штучно здешевленим газом. Контроль за їх фінансовими операціями здійснювала саме засуджена фінансова директорка Олена Павленко. 

Однак справу не можна вважати завершеною, оскільки вирок ще не набрав законної сили, і потенційний апеляційний розгляд може затягнутися також на тривалий час. 

Нагадаємо, що на Київщині судитимуть чоловіка у пособництві у заволодінні 104 га земель промисловості на БІлоцерківщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook