#

Експерти розповіли, на які ціни очікувати при продажі житла в Бучі та Ірпені

29.05.2022 16:20
Експерти розповіли, на які ціни очікувати при продажі житла в Бучі та Ірпені
Фото з мережі інтернет

Експерти ринку нерухомості вважають, що на Київщині влітку слід чекати хвилі продажів квартир, оскільки не всі люди захочуть повертатися в зруйновані міста

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на UBR.ua.

За словами фахівців, у передмістях столиці зараз ціни на покупку житла впали не дуже сильно – на 5-10%. Однак вже влітку ситуація може змінитися через великі знижки від власників, які вирішили залишитися в Європі.

Експертка Вікторія Брещак заявила, що з відкриттям ринку зросла кількість виставлених на продаж квартир на вторинному ринку - приблизно на 10%. В Ірпені середня ціна 1-кімнатних квартир становить $40-45 тыс. за 35-45 кв.м. В Бучі ж таке житло обійдеться в $30-35 тыс.

Фахівці ринку зазначають, що продати житло до кінця війни, скоріш за все, вдасться тим, кому це життєво необхідно. Оскільки навіть стан квартир в деокупованих містах змушує бажати кращого.

Експерт Юрій Брикайло вважає, що ціна на нерухомість у передмісті Києва обвалилась мінімум на 30% і буде хорошим варіантом продати його хоча б за пів ціни від довоєнної вартості.

Нагадаємо, що перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський опублікував фото Ірпеня внаслідок приходу нацистського та рашистського режимів.

Читати "Моя Київщина" у Telegram