#

Експосол України в білорусі місяць провів під окупацією в Мотижині

16.05.2022 14:00
Експосол України в білорусі місяць провів під окупацією в Мотижині
Роман Безсмертний

Український політичний та громадський діяч Роман Безсмертний розповів, як місяць пробув в окупованому Мотижині

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Цензор. НЕТ".

Колишній український посол у білорусі розповів, як йому вдалося вижити у селі, повному російських солдат. За словами Романа Безсмертного, бойові дії навколо населеного пункту тривали постійно. Чоловік обладнав місце в погребі для своєї старої матері, куди водив її під час обстрілів.

Роман Безсмертний зазначив:

Треба також розуміти, що Буча, Макарів, Ірпінь знаходяться на відстані дострілювання з Мотижина. І вони лупили туди. А наші стояли десь в районі Пашківки і обстрілювали їх. Вдень літали ці "кинжали", які тягнуть за собою вогонь. З часом ти звикаєш до цих речей і ставишся вже абсолютно спокійно. 

Коли до чоловіка у двір завітали окупанти, він заявив їм, що є викладачем університету. Про політичну кар'єру Безсмертного загарбники не дізналися. 

Розповів чоловік і про звірства, які чинили окупанти. За його словами, після кожного бою за село або прихід розвідгрупи окупанти зганяли злість на місцевих - вбивали людей та палили хати.

Виїхати із захопленого Мотижина Романові Безсмертному вдалося 27 березня.

Нагадаємо, що на семикілометровій дорозі між селами Мотижин і Ясногородка знайшли тіла 37 людей, які намагалися втекти від окупації.

Читати "Моя Київщина" у Facebook