#

Ексрадник голови Київської ОДА став першим заступником в Бучанській РДА

21.07.2021 18:30
Ексрадник голови Київської ОДА став першим заступником в Бучанській РДА
Андрій Діхтярук

Андрій Діхтярук став першим заступником голови Бучанської РДА Миколи Ляшенка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Бучанської РДА.

Андрій Діхтярук народився 1969 року у Вінницькі області. Отримав три вищі освіти. Був податковим інспектором, а потім і керівником обласної податкової адміністрації, працюючи в різних областях.

Як повідомляє First Truth&Transparency Committee, за 20 років державної служби він вкрав 20 млн грн. та відсидів за гратами два місяці. Офіційно він не може обіймати державні посади.

В інтерв’ю виданню Skelet.info у 2016 році Діхтярук заявив, що у Київській області робиться все для сприяння розвитку бізнесу і фінансові показники є яскравою ілюстрацією цього. Тоді він був радником ексочільника КОДА Максима Мельничука.

Також Діхтярук двічі був помічником народного депутата Юрія Савчука. Спочатку, коли той був у партії "Удар", а потім в "Народному фронті".

Журналісти "Української правди" писали про Діхтярука, що у 2011 році його затримали при отриманні 80 тис грн хабара, але справу закрито. Крім того, писало ЗМІ,  цей чоловік був радником голови Київської ОДА Максима Мельничука, якого підозрювали у вимаганні 200 тис грн хабара, а також  помічником нардепа Юрія Савчука, якого вважають наближеним до бізнес-групи "Приват".

Мельничука експрезидент України Петро Порошенко звільнив з поста губернатора Київської області в зв'язку з тим, що раніше той подав заяву про відставку. Крім того, як повідомляв генпрокурор України Юрій Луценко, у 2016 році слідчі вивчали можливий зв'язок Мельничука зі справою про хабар на 200 тис грн, в ході якого було затримано його заступника.

Після цього у виданні Agropolit повідомляли, що Мельничук втік від поліції, але потім його знайшли на території Києво-Печерської лаври в Києві, заявляв ZAXID.NET.

Нагадаємо, що екснардеп Олександр Мочков на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook подякував колишньому голові КОДА Максиму Мельничуку за смачну полуницю.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: