#

Фастівська ОТГ розподілила посади в міськраді за стандартами ЄС

10.02.2021 09:55
Фастівська ОТГ розподілила посади в міськраді за стандартами ЄС
Фото з місця події

Фастівська територіальна громада перша в Україні застосувала європейський підхід до розподілу керівних посад у міській раді методом послідовного розподілу д'Ондта, який використовується в парламентах Польщі, Угорщини, Австрії, Німеччини, Швеції, Норвегії та інших європейських країн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "KV ".

Зараз дуже важлива злагоджена робота представників політичних партій в органах влади всіх рівнів, в тому числі і в місцевих радах. Тому практики європейської демократії є дієвими і необхідними в розвитку України, - розповів міський голова Фастова Михайло Нетяжук.

За його словами, цей підхід підтримали всі політичні сили, представлені в міськраді і, відповідно до отриманого під час виборів кількістю голосів виборців, у порядку черговості вибрали посади для подальшого затвердження на сесії ради.

Народні депутати Олег Дунда, Віталій Безгін, Віктор Мялик і представник Київського офісу Ради Європи Олена Литвиненко підтримали ініціативу Фастівського громади приєднатися до європейської практики.

Також Нетяжук зазначив, що цей крок Фастівської громади, може стати успішним прикладом для всіх органів місцевого самоврядування в Україні, адже європейський досвід дозволяє уникнути ризиків політичних конфліктів, що виникли після місцевих виборів, які вперше пройшли за пропорційною системою.

Нагадаємо, що між Фастівською міською радою та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) онлайн було підписано меморандуму про взаєморозуміння.

Довідково:

При використанні методу д'Ондта місця розподіляються послідовно, одне за іншим. На кожному кроці чергове місце присуджується тій партії, яка володіє найбільшою квотою, що обчислюється за формулою {\displaystyle V/(s+1)}{\displaystyle V/(s+1)}, де

V — загальна кількість голосів, поданих за партію;

S — кількість місць, отриманих партією до даного кроку.

Після присудження місця квота партії перераховується з урахуванням нової кількості отриманих місць.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: