#

Федорук скликає чергову "загадкову" сесію міськради, не закривши попередню (ДОКУМЕНТ)

24.04.2018 10:21
Федорук скликає чергову "загадкову" сесію міськради, не закривши попередню (ДОКУМЕНТ)

Мер Бучі екс-регіонал Анатолій Федорук підписав про призначення 40-вої сесії попри те, що попередня 39-та не закрита

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Громада Приірпіння"

“23 квітня мені на електронну пошту надійшло розпорядження про скликання 40-ї чергової сесії з пленарним засіданням 29 квітня. На сайті Бучанської ради також повідомлення про сесію з’явилося лише 23 квітня. Щоправда, розпорядження датоване 16 квітня, але чому воно було опубліковане аж через тиждень після підписання, залишається секретом”, – розповідає депутат бучанської ради Іван Окоєв.

 

“19 квітня відбулося засідання депутатської комісії з питань освіти, до якої я вхожу. На мою вимогу показати розпорядження про призначення сесії працівники ради відповіли, що його немає, а сесія невідомо коли буде. Можна припустити, що розпорядження про сесію було підписане заднім числом, оскільки до 23 квітня про його існування нікому не було відомо. Номер розпорядження є нетиповим і значиться з дробовим числом – 75/1, хоча з порядковими номерами розпоряджень про попередні сесії було все в порядку”, – додає Окоєв.

Чергова сесія скликається попри те, що пепередня 39-та сесія не закрита. Як відомо, 13 квітня мер Бучі Анатолій Федорук зробив перерву в сесійному засіданні на не визначений термін. Перерву він оголосив під час розгляду питання так званої “Юлиної тисячі“. Депутати підозрюють, що Федорук не визначився, як буде для нього краще, – коли депутати проголосують за ініціативу “Батьківщини” чи коли голосуватимуть проти.

“Є ще цікавий факт: у нас ще не закрита чергова 39-а сесія. А скликання ще однієї чергової сесії є явним федоруківським ноу-гау і сміло можна стверджувати про передові новації в практиці місцевого самоврядування”, – жартує Окоєв.

Експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай зауважив, що в даному випадку депутати, громадськість та медіа не повинні дати Федоруку “забути” про попередню сесію.

На розгляд депутатів планується винести 12 питань. Серед них питання про внесення змін до матеріалів “Детальний план території орієнтовною площею 4,0 га житлового кварталу з розташуванням громадських закладів, що розташована в межах вулиць Шевченка, Гоголя, Революції та пров. Революції”.

Мова йде про лісок навпроти ресторану “Атаманша” поряд з “Тоскана гріль”.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: