#

Прокуратура кваліфікувала справу чоловіка, який застрелив рекетира у Ставищі, як навмисне вбивство

16.06.2021 16:45
Прокуратура кваліфікувала справу чоловіка, який застрелив рекетира у Ставищі, як навмисне вбивство
Фото з мережі інтернет

У вівторок, 22 червня, фермера Олександра Чуприну, що застрелив рекетира під Києвом, будуть судити за навмисне вбивство

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Антикор".

Під час розбійного нападу на сім’ю фермера в смт. Ставище чоловік застрелив рекетира Валентина Коломійця на прізвисько Чапа.

Білоцерківська місцева прокуратура кваліфікувала самооборону як навмисне вбивство, а сестра загиблого рецидивіста вимагає моральну компенсацію у розмірі 1 млн грн.                                           

У 2020 році раніше судимий за розбій, рекетирство та грабежі Чапа увірвався на територію господарства де знаходився фермер Олександр Чуприна. Він почав трощити припарковані машини, бити вікна, вимагати "данину" а також погрожував підпалити ферму і спалити живцем фермера разом із дитиною.

Олександр Чуприна телефонував у поліцію, але оператори не відповідали, тож фермер дістав зареєстровану мисливську рушницю і двічі вистрілив у темряву. Як виявилось пізніше, один із пострілів смертельно поранив нападника.

Незважаючи на обставини, Білоцерківська міська прокуратура вирішила кваліфікувати самооборону як навмисне вбивство. Справу в суді продовжила прокурор Клименко Олена Юріївна, яка бачить у рецидивісті Чапі "невинну жертву" та "святу людину", тож вимагає для фермера покарання від 7 до 15 років за гратами.

Нагадаємо, що в селищі Ставище невдовзі відкриють громадську вбиральню.

Читати "Моя Київщина" у Facebook