Фермери з Київщини експортують органічний ревінь до Нідерландів
В селі Райківщина на Київщині ТОВ "Органік
експерт" вирощує 10 га ревеню, який заморожують та
експортують в Нідерланди
Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на
"agro-business.com.ua".
Три роки тому "Органік експерт"
орендувало в держави в селі Райківщина 19 га землі, що 25 років не оброблялася.
Керуюча партнерка "Органік експерт"
і "Органік експерт консалтинг" Юлія Ворощук розповіла, що від початку
планували вирощування трьох культур: ревеню, садових суниць і малини. Тому що плоди
цих рослин часто міксують переробники, вважаючи поєднання їхніх смаків
гармонійним.
Але ділянка стояла без обробітку 25 років.
Така цілина під технологічно складні культури, якими є ягоди, до того ж
органічні, не годиться.
Урожай ревеню збирають тричі за сезон:
навесні, в середині літа та в кінці серпня.
Продукцію продають у Фейсбуці, Інстаграмі під
назвою "Осьо", великих торговельних мережах "Метро", "Фора",
"Ашан".
Минулого року ми вже постачали заморожений ревінь на переробне підприємство в Нідерландах, – поділилася бізнесвумен, додавши, що підприємство має отримати сертифікат Global G.A.P., з яким сподівається збільшити свої шанси на міжнародному ринку і зможе знайти партнерів в інших країнах.
Також нагадаємо, що у
Київській області ведуть діяльність 40 тепличних підприємств, у яких почали
вирощувати шиїтаке.