#

Фермерка з Яготинщини організувала найбільше в Україні виробництво румбамбару (ФОТО)

21.07.2020 13:50
Фермерка з Яготинщини організувала найбільше в Україні виробництво румбамбару (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У селі Райківщина Яготинського району власниця торгової марки "ОСЬО" Юлія Ворощук вирощує ревінь на 10 га землі, станом на сьогодні її плантація вважається найбільшою в Україні

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Seeds".

Зауважимо, що 10 га із 19 орендованих Юлія Ворощук засіяла румбамбаром, або як його частіше називають ревінем. На сьогодні площі посіву ревеню Юлії є найбільшими в Україні.

Слід сказати, що ревінь — це багаторічна трав’яна рослина, яка полюбляє добрі, не глинисті ґрунти, сонячні, але не спекотні місцини. Плантація Юлії приноситиме урожай ще 7 років.

Наша місія — популяризація ревеню в Україні як культури, яка давно втрачена, але заслуговує на повагу та увагу сучасних господинь, – розповідає Юлія.

Збір цієї рослини на полі Юлії проводиться тричі на сезон, тому ревінь весь час молодіє та розростається, з одного куща виходить приблизьно 0,5 кг продукції.

Відомо, що насіння ревеню в ТМ "ОСЬО" придбала у Великій Британії, адже в Україні не знайшли посівного матеріалу хорошої якості.

Юлія Ворощук розповідає, що ринок збуту ревеню не в Україні, а за кордоном — країни ЄС, Велика Британія, Канада, США. В Україні ревінь продають у мережах супермаркетів, через інтернет-ресурси, налагоджують співпрацю з переробниками ягідних та овочевих культур, виробниками кондитерських та хлібних виробів, адже ревінь — це "пиріжкова" культура.

Зауважимо, що з ревеню виходять надзвичайно смачні джеми, соки, пастила та наповнювачі. Вартість цієї рослини – 60 грн за кілограм.

Окрім ревеню, в ТМ “ОСЬО” займаються вирощуванням солодкої кукурудзи, патисонів, цукіні, спаржевої квасолі, огірків, картоплі, гарбуза та зелені. Асортимент обумовлений попитом та бажанням популяризувати серед споживачів щось нове.

Нагадаємо, що в місті Яготин водій BMW 320 не впорався з керуванням та в’їхав у дерево.


Читати "Моя Київщина" у Telegram