#

Фонд сім’ї Андреєвих залучився до надання допомоги постраждалим від сексуального насилля з боку росіян на Київщині

21.06.2022 14:48
Фонд сім’ї Андреєвих залучився до надання допомоги постраждалим від сексуального насилля з боку росіян на Київщині
Фонд Андрєєвих запускає збір коштів

Родинний фонд Андреєвих підписав меморандум з Київським обласним центром соціально-психологічної допомоги щодо надання допомоги постраждалим від сексуального насилля на війні 

Про це повідомляє «Моя Київщина».

У Меморандумі про співпрацю, підписаному з Київським обласним центром соціально-психологічної допомоги, Фонд сім’ї Андреєвих зобов’язався впровадити проєкти з надання психологічної допомоги постраждалим від сексуального насилля під час війни на деокупованих територіях Київської області.

Фонд вирішив запровадити дані проєкти у відповідь на численні факти звірств російських військових, що окупувували Бучу, Бородянку, Іванків й інші населенні пункти Київщини.

Першим кроком буде збір коштів для відновлення будівлі притулку у Київській області із анонімним місцезнаходженням, яка зазнала ушкоджень під час 23-денної окупації російськими військовими.


«На сьогодні, коли відомо вже про 124 ймовірні випадки сексуального насильства під час військового конфлікту і сотні жінок і дітей ще не звернулися до офіційних органів із приводу вчиненого насилля, наш Фонд  усвідомлює необхідність на даному етапі підготувати інфраструктуру для психологічної допомоги постраждалим. Скоро осінь, а за нею зима, постраждалі не можуть жити у притулку, в якому розстріляні вікна та пробитий уламками ракет дах. Ми ставимо за ціль зібрати 300 000 грн на ремонт всього, що розстріляли, зруйнували росіяни», - зазначають Андрєєви.

Також метою спільної діяльності фонду й обласного центру буде впровадження системи кризової психологічної допомоги для жінок і дітей, які зазнали сексуального насилля, допомога з економічною реінтеграцією постраждалих, а також інформаційна підтримка діяльності Обласного центру.

Читати "Моя Київщина" у Facebook