#

Фонд соцстраху Київщини виділив понад 36 мільйонів гривень для вагітних

11.04.2018 13:59
Фонд соцстраху Київщини виділив понад 36 мільйонів гривень для вагітних

Учора, 10 квітня, під час апаратної наради з начальниками структурних підрозділів управління Фонду соціального страхування Георгій Галиць повідомив, що за 2018 рік було виплачено 36 мільйонів гривень допомоги вагітним

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Києво-Святошинської районної державної адміністрації.

 «За перший квартал цього року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області профінансувало надання допомоги по вагітності та пологах для майже 2 тис. застрахованих осіб, - відзначив керівник обласного управління. - За оперативними даними загальна сума нарахованих виплат склала понад 36 млн гривень».

За його словами, право на отримання матеріального забезпечення у зв’язку із вагітністю та пологами у розмірі 100% середньої заробітної плати мають усі працевлаштовані жінки. Також допомога може бути нарахована одному із застрахованих опікунів у разі усиновлення. Допомога надається у формі матеріального забезпечення, яке повністю компенсує втрату заробітної плати за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами, податки та внески з цієї суми не утримуються.

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, що видається лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: