Гастрономічний туризм на Київщині має великі перспективи
Управління туризму КОДА
та Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму підписали меморандум про
партнерство та співпрацю, яким передбачено розробку гастрономічного маршруту
Київщиною
Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.
Учасниками маршруту
стануть пивовари, винороби, сировари, фермери, туроператори, ресторатори і
власники готелів.
Туристичні маршрути
невеликими господарствами дуже популярні в Європі, вони навіть діляться
тематично: дороги вина, дороги смаку, дороги вина та смаку – рибні, сирні,
медові, оливкові, фруктово-ягідні та багато інших маршрутів.
Туристи особисто
знайомляться з сім’ями, які десятиліттями займаються вирощуванням винограду,
сироварінням, виготовленням повидла. І, звісно, продукція на виробництві, у
товаристві людей, які її зробили, в особливій атмосфері смакує краще.
Планується, що гастрономічний туризм Київщини виросте в окрему індустрію. Поблизу маршрутів розвиватиметься інфраструктура, відкриватимуться сільські садиби, з’явиться потреба в послугах перевізників, екскурсоводів, виробників сувенірів, рекламодавців, – зазначила заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.
Нагадаємо, що на
Київщині триває передача земель державної власності сільськогосподарського
призначення у комунальну власність територіальних громад.