#

Гастрономічний туризм на Київщині має великі перспективи

03.02.2021 15:00
Гастрономічний туризм на Київщині має великі перспективи
Фото з мережі Інтернет

Управління туризму КОДА та Всеукраїнська асоціація гастрономічного туризму підписали меморандум про партнерство та співпрацю, яким передбачено розробку гастрономічного маршруту Київщиною

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Учасниками маршруту стануть пивовари, винороби, сировари, фермери, туроператори, ресторатори і власники готелів.

Туристичні маршрути невеликими господарствами дуже популярні в Європі, вони навіть діляться тематично: дороги вина, дороги смаку, дороги вина та смаку – рибні, сирні, медові, оливкові, фруктово-ягідні та багато інших маршрутів.

Туристи особисто знайомляться з сім’ями, які десятиліттями займаються вирощуванням винограду, сироварінням, виготовленням повидла. І, звісно, продукція на виробництві, у товаристві людей, які її зробили, в особливій атмосфері смакує краще.

Планується, що гастрономічний туризм Київщини виросте в окрему індустрію. Поблизу маршрутів розвиватиметься інфраструктура, відкриватимуться сільські садиби, з’явиться потреба в послугах перевізників, екскурсоводів, виробників сувенірів, рекламодавців, – зазначила заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.

Нагадаємо, що на Київщині триває передача земель державної власності сільськогосподарського призначення у комунальну власність територіальних громад.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: