#

Генеральний директор МАГАТЕ Гроссі занепокоєний обстрілами Славутича рашистами

25.03.2022 17:00
Генеральний директор МАГАТЕ Гроссі занепокоєний обстрілами Славутича рашистами
Рафаель Маріано Гроссі

Рафаель Маріано Гроссі, який є директором МАГАТЕ, висловив занепокоєння з приводу повідомлень про обстріл російськими військами Славутича, де проживають співробітники ЧАЕС

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сайт МАГАТЕ.

Зазначається, що Україна поінформувала у четвер (24 березня) Міжнародне агентство з атомної енергії про те, що російські війська обстрілюють українські блокпости в місті Славутич, де проживає багато людей, які працюють на сусідній Чорнобильській атомній електростанції.

В українському регуляторі повідомили, що обстріли створюють загрозу будинкам і сім’ям працівників, які забезпечують ядерну та радіаційну безпеку Чорнобильської АЕС, яка з 24 лютого перебуває під контролем російських військ. Сам Славутич знаходиться за межами зони відчуження, яка була створена навколо ЧАЕС після аварії 1986 року.

У повідомленні МАГАТЕ було сказано:

Генеральний директор Рафаель Маріано Гроссі висловив занепокоєння з приводу такого розвитку подій, який відбувся буквально через кілька днів після того, як технічний персонал Чорнобильської АЕС нарешті зміг бути замінений та поїхати додому в Славутич, щоб відпочити після майже чотирьох тижнів роботи без ротації. Він також заявив, що МАГАТЕ продовжить уважно стежити за ситуацією.

Український регулятор також повідомив МАГАТЕ, що, хоча наразі радіаційні вимірювання в зоні відчуження Чорнобильської АЕС не проводяться, він не очікує значного радіологічного забруднення через виникнення лісових пожеж у зоні відчуження.

Нагадаємо, що 25 березня у Київській області о 20:00 розпочнеться комендантська година.

Читати "Моя Київщина" у Telegram