#

Генпрокуратура повідомила про підозри першим росіянам, які діяли в Бучі (ФОТО)

01.05.2022 14:50
Генпрокуратура повідомила про підозри першим росіянам, які діяли в Бучі (ФОТО)
Альберт Раднаєв

Генеральна прокуратура України повідомила про підозри першим 10 росіянам, які чинили звірства в Бучі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Главком".

Підозри підписано наприкінці квітня – тобто через місяць після деокупації міста під Києвом. Їх отримали військові 64-ої окремої мотострілецької бригади 35-ї загальновійськової армії росії.

Українські правоохоронці розслідують декілька епізодів. В одному з них дев'ятеро росіян більше тижня (з 20 до 31 березня 2022 року) мучили місцевого мешканця Сергія Кибку.

Серед підозрюваних 33-річний єфрейтор Андрій Бізяєв, єфрейтор Михайло Кашин, рядовий Василь Князєв і рядовий Альберт Раднаєв. Катували українця вони разом з іншими військовими. 

Росіяни намагалися вибити у цивільного бучанина інформацію про розміщення військових Збройних сил України, територіальної оборони, учасників бойових дій та відомості про базові станції зв’язку.

Вони замотували руки чоловіка скотчем, дві доби не давали їжі, погрожували зброєю, били прикладом автомата по різних частинах тіла. Знущання над Сергієм Кибкою припинилися 31 березня – день, коли Збройні сили України вигнали російські війська з Бучі.

Ще один російський військовий, 26-річний сержант Нікіта Акімов, особисто викрадав і катував бучанців, а також віддавав такі накази своїм підлеглим.

Наразі десятеро окупантів підозрюються у жорстокому поводженні з цивільним населенням та в інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч.1 ст. 438 Кримінального кодексу). Їм загрожує тюремний термін – від восьми до 12 років.

Єфрейтор Андрій Бізяєв (фото надані Офісом Генпрокурора)

Єфрейтор Михайло Кашин (фото надані Офісом Генпрокурора)

Рядовий Василь Князєв (фото надані Офісом Генпрокурора)
Читати "Моя Київщина" у Facebook