#

Глава "Укрзалізниці" анонсував запуск електричок в передмістя Києва

12.03.2021 18:40
Глава "Укрзалізниці" анонсував запуск електричок в передмістя Києва
Володимир Жмак

Глава "Укрзалізниці" Володимир Жмак розповів про плани на запуск човникових електричок до передмістя столиці і прискорення швидкості руху поїздів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Є діалог з Ірпенем і Вишневим. Ми вже на днях будемо вводити «човникові» електрички, тобто не ті, які будуть йти, припустимо, з Боярки або Бучі до центрального вокзалу, а ті, які слідуватимуть до "Святошин" і назад. Таким чином ми забезпечимо перевезення більшої кількості пасажирів, адже в основному вони їдуть до вузлових станцій, де можуть далі сісти на метро, –  розповів глава правління "Укрзалізниці".  

Окрім цього Володимир Жмак поділився планами про прискорення руху електричок і використання нового рухомого складу, який зможе слідувати з більшою швидкістю.

Проєкт "Сіті-експрес", котрий був нещодавно представлений на інфраструктурному форумі "Україна 30", передбачає прискорення руху електричок за рахунок усунення ділянок доріг, де сповільнюється швидкість. Потрібно буде відремонтувати певні ділянки. Крім того, на ключових приміських маршрутах буде використовуватися новий рухомий склад, який зможе їхати швидше. Зараз ведеться діалог з потенційними інвесторами, які розглядають можливість налагодити виробництво електропоїздів в Україні. Є діалог і з Крюківським вагонобудівним заводом,  –  повідомив Володимир Жмак.

Також чиновник повідомив, що неелектрифікованих ділянках, на яких немає значного пасажиропотоку, але потрібна певна частота руху, вигідно запустити рейкобуси, які зараз використовуються на маршруті Київ-Бориспіль (аеропорт).

Нагадаємо, що 15 березня "Укрзалізниця" урочисто запустить модернізований приміський електропоїзд, який курсуватиме за маршрутом Київ (станція Святошин) – Коцюбинське (станція Біличі) – Ірпінь – Буча.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: