#

Голова Білоцерківської РДА провела засідання із керівництвом Ставищенської громади

10.01.2022 19:30
Голова Білоцерківської РДА провела засідання із керівництвом Ставищенської громади
Фото з місця події

Сьогодні, 10 січня, голова Білоцерківської РДА Людмила Мерзлюк із робочим візитом завітала до Ставищенської селищної територіальної громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "Адмін Селищної Ради" у Facebook.

Людмила Мерзлюк зустрілася із Ставищенським селищним головою Леонідом Джужиком та першим заступником Іриною Нечаєнко. Вони обговорили питання залучення обласних коштів та інвесторів. Також, керівники району і громади розглянули основні проблемні питання сьогодення, такі як будівництво доріг, наявність додаткових автобусів для перевезення школярів та інші. 

Особливу увагу керівники звернули на обговорення оптимальних шляхів наповнення місцевих бюджетів, новацій у чинному законодавстві та проблем розвитку сільських населених пунктів.

Староста Ставищенського старостинського округу №2 Світлана Норець, яка була присутня на засіданні, поцікавилася майбутнім старост у суспільстві. Людмила Мерзлюк відповіла, що наразі йде мова про підвищення ролі інституту старост в Україні. Цьому сприятиме підписаний у липні 2021 року Президентом України Закон, який стане юридичним підгрунтям для виконання старостами покладених на них функцій.

Проте, голова Білоцерківської РДА зауважила, лише законодавчого врегулювання недостатньо для успішного розвитку інституту старост. Потрібна також ініціатива очільників округів.

Нагадаємо, що у Ставищенському ЦНАПі тепер можна отримати більше адміністративних послуг.

Читати "Моя Київщина" у Facebook