#

Голова Бородянки Сахарук вдруге відхилив вимогу відсторонити депутатів ОПЗЖ (ВІДЕО)

05.08.2023 10:30
Голова Бородянки Сахарук вдруге відхилив вимогу відсторонити депутатів ОПЗЖ (ВІДЕО)
Скріншот відео

3 серпня селищний голова, що засвітився на проросійських тезах, відмовився розглядати питання про відсторонення депутатів ОПЗЖ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Апостроф" та відео активіста, лейтенанта ЗСУ Андрія Гайдая.

Громада звертається до президента з проханням запровадити у селищі військову адміністрацію.

У Бородянці, що на Київщині, патріотичним силам уже вдруге не вдалося домогтися відсторонення місцевих депутатів, обраних від проросійської ОПЗЖ. Селищний голова Олександр Сахарук знову відмовився вносити питання до порядку денного сесії.

У четвер в приміщенні селищної ради зібралися місцеві жителі, проукраїнські активісти та військовослужбовці, які вимагали від депутатів ухвалити постанову про заборону ОПЗЖ. Людям намагалися завадити невідомі озброєні особи, які спровокували штовханину та словесний конфлікт. У підсумку, під тиском громадськості, мер Бородянки дав обіцянку включити питання до порядку денного наступного засідання селищної ради.

ЗМІ стало відомо, що більшість депутатів Бородянської селищної ради (представники партій "Слуги народу", "Європейської Солідарності", "Батьківщина", "За Майбутнє" та "Нових Облич") готові підтримати ініціативу про відсторонення обранців від ОПЗЖ. Натомість, селищний голова чинить цьому шалений спротив.

2 серпня громадський діяч Сергій Возний від імені громади Бородянської ОТГ звернувся до Володимира Зеленського та голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка з проханням запровадити у селищі пряме президентське правління – військову адміністрацію, з метою "ліквідації впливу колаборантів і зрадників в особі мера та депутатів забороненої партії ОПЗЖ, повного позбавлення тиску проросійського лобі на Бородянку".

19 березня 2022 президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про заборону діяльності в Україні проросійських партій, зокрема ОПЗЖ. Попри це, у селищній раді Бородянки – містечка, яке зазнало масштабних руйнувань від російських окупантів, досі працюють обранці від проросійської політсили Діна Салахова, Валентина Клевчук і Михайло Музиченко. Громадськість вимагає позбавити їх мандатів на виконання указу Президента.

27 липня питання намагалися включити у порядок денний, проте за них заступився мер Бородянки Олександр Сахарук, який переніс сесію.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про проросійські погляди Олександра Сахарука: мер Бородянки є парафіянином УПЦ МП та перебуває під контролем священника Віктора Талька, якого Служба безпеки України підозрює у колабораціонізмі. У липні селищний голова намагався перешкодити проведенню зборів релігійної громади Свято-Михайлівського храму Бородянки, на яких було ухвалене рішення про перехід з УПЦ МП до Православної церкви України.

Нагадаємо, що священник-колаборант розграбовує майно громади у Бородянці.


Читати "Моя Київщина" у Facebook