#

Голова Держаудитслужби розповіла про зловживання при відбудові Гостомеля

24.12.2023 09:30
Голова Держаудитслужби розповіла про зловживання при відбудові Гостомеля
Фото з мережі інтернет

Державна аудиторська служба України у 2023 році активно перевіряла ефективність витрачання коштів, направлених на відбудову окупованих на початку повномасштабного вторгнення міст, в тому числі й Гостомеля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на Київщина 24/7.

В ефірі Спільного телемарафону голова ДАСУ Алла Басалаєва повідомила, що наразі активно перевіряють Бучу і Ірпінь, а також Бородянку. У рамках перевірок також був здійснений контроль відбудови у Гостомелі – населеному пункті, який одним з найперших отримав удар від росіян.

Як зазначає голова ДАСУ, контрольний захід у Гостомелі відбувався достатньо важко. Внаслідок зловживання у Гостомелі понад 100 осель залишилися не відремонтованими та не відбудованими.

Ми не знайшли будівельні матеріали, які були передані Київською обласною державною адміністрацією як гуманітарна допомога на суму понад 11 мільйонів гривень. Така сама ситуація з комунальним підприємством Гостомельської селищної ради. Там не були знайдені будівельні матеріали, які так само були передані як гуманітарна допомога на суму біля 11 мільйонів,

– каже голова ДАСУ.

За її словами, зловживання дійсно вражає. Всі вони зафіксовані в актах контрольних заходів та передані правоохоронцям. Наразі ДАСУ очікує на відкриття кримінальних справ. Басалаєва додала, що зловживання державними коштами не можливе без участі чиновників. Якщо факт розкрадання коштів буде доведено, кримінальну справу відкриють не на підрядника, а саме на держслужбовців, які розподіляють гроші на будівництво.

Голова ДАСУ додала, що громадяни можуть звертатися до Держаудитслужби, якщо їм відомі факти розкрадання коштів. В кожному управлінні є територіальні підрозділи. Звернутися також можна через офіційний сайт служби.

Нагадаємо, що учні Гостомельського ліцею №1 взяли участь у Всеукраїнському флешмобі "Коробка тепла для захисників".

Читати "Моя Київщина" у Facebook