#

Голова Держекоінспекції України "зацікавився" сміттям на Київщині

01.07.2021 14:00
Голова Держекоінспекції України "зацікавився" сміттям на Київщині
Фото з мережі Інтернет

У Київській області під час перевірок Держекоінспекцією було виявлено та підраховано, що несанкціоновані сміттєзвалища завдали довкіллю збитків на суму близько 50 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Андрія Мальованого у Facebook.

За його словами, наразі ДЕІ здійснила заходи контролю на 5 суб’єктах господарювання та органах місцевого самоврядування з 57 запланованих. Це:

  • КП "Згурівський комбінат комунальних підприємств";
  • Житлово-експлуатаційна контора Баришівської селищної ради;
  • Баришівська селищна рада Київської області;
  • ПрАТ "Київспецтранс" (полігон побутових відходів № 5 та № 6);
  • Вишгородське районне комунальне підприємство "Комунальник".

Далі він зауважує, що під час перевірок було виявлено низку екологічних порушень, в тому числі захоронення відходів на сміттєзвалищах без відповідних проектів та дозвільних документів.

Мальований зазначив наступне:

Окрім того, ДЕІ направила позовну заяву до суду щодо бездіяльності Баришівської селищної ради Київської області у сфері поводження з відходами та з вимогою вжити заходи для усунення несанкціонованих сміттєзвалищ.

На кінець Мальований говорить, що підставою для проведення таких масових перевірок на Київщині стали дані супутникового моніторингу, який здійснюється Держекоінспекцією спільно з Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України та Державне космічне агентство України. На знімках із супутника було виявлено 80 несанкціонованих сміттєзвалищ із загальною площею понад 900 гектарів. Це дорівнює площі приблизно 130 озер Синевир.

Нагадаємо, що держекоінспекція готує позовні заяви до суду з вимогами припинити діяльність 13 суб’єктів господарювання, що займаються поводженням з медичними відходами на Київщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook