#

Голова Київської МВА не виключає повторну спробу захоплення української столиці

18.04.2022 08:30
Голова Київської МВА не виключає повторну спробу захоплення української столиці
Микола Жирнов

Очільник Київської міської військової адміністрації генерал-майор Микола Жирнов застеріг, що російський агресор все ще має на меті захопити місто Київ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтерв’ю Миколи Жирова для "Вечірнього Києва".

Нагадаємо, що генерала-майора та військового із багаторічним стажем Миколу Жирнова Президент України призначив очільником Київської міської військової адміністрації на шостий день війни, 1 березня. Володимир Зеленський аргументував своє рішення гострою потребою захисти столицю, яка була і залишається ключовою ціллю ворога.

За запитання щодо повторних планів росії "взяти Київ за два дні" Микола Жирнов відповів:

Хоч ворог і зазнав збитків, російська федерація має великі ресурси – як людські, так і технічні. Ми розуміємо: щоб підготуватись противнику, потрібен час. Але ми також розуміємо, що від своєї мети заволодіти як столицею, так і всією Україною, він не відмовився.

Голова Київської МВА сказав, що зараз окупанти поповнюють свої втрати, накопичують ресурси, ремонтують техніку та готують її до застосування. Розуміючи це, потрібно готуватися до усіх сценаріїв розвитку подій, навіть до найгірших – до повторної спроби захопити Київ.

Жирнов додав, що столиця України є і залишатиметься центром прийняття рішень, де перебуває все керівництво держави і яке й надалі будуть захищати:

Для всіх українців – це святе місце, яке ми будемо обороняти до останньої краплі крові та не віддамо на поталу ворогу!

Також Микола Жирнов наголосив, що повертатися у Київ зараз небезпечно через загрозу  як авіаційних та ракетних ударів, так і дій ДРГ противника. Основною умовою для безпечного повернення у Київ є закінчення війни.

Нагодаємо, що у Київській області змінився час комендантської години.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: