#

Голова Київської ОВА Павлюк: Звільнення Київщини – це результат раціональних, спільних дій усіх складових сил оборони

06.05.2022 15:00
Голова Київської ОВА Павлюк: Звільнення Київщини – це результат раціональних, спільних дій усіх складових сил оборони
Олександр Павлюк

Очільник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк розповів як під його керівництвом спільно зі Збройними силами та теробороною відбувалося звільнення Київщини від російської орди

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на інтерв’ю Олександра Павлюка для "Укрінформ".

Із 15 березня Олександр Павлюк є керівником Київської обласної військової адміністрації, під керівництвом якого об’єднані сили звільняли область від ворога. Звільнити Київщину вдалося саме завдяки синергії роботи військових, адміністрації і тероборони.

На питання про те, хто і які завдання виконував, та як взаємодіяли із теробороною голова КОВА відповів:

Звільнення Київщини - це результат раціональних, спільних дій усіх складових сил оборони. Передусім, ефективне управління та координація дій керівним складом угруповання, яке було створене на Київському напрямку. Професіоналізм та героїзм військовослужбовців як ЗСУ, НГ, НП, ТрО та добровольчих формувань. Чітка координація та постійна взаємодія між військовими командирами та військовими адміністраціями. Ефективні дії підрозділів ССО на тимчасово окупованих територіях. Підтримка населення щодо вирішення гуманітарних питань та створення евакуаційних коридорів. Величезна допомога місцевого населення у зборі розвідувальної інформації та створення жахливих умов для противника на окупованих територіях. Створення потужних фортифікаційних рубежів оборони, які істотно зменшили здатність противника до наступальних дій. Поєднання всіх цих чинників дали можливість завдати противнику тяжких втрат, знівелювати всі його наступальні зусилля та змусити його тікати з нашої землі.

Водночас, Олександр Павлюк вже вкотре попереджає, що ймовірність повторного наступу на Київщину зберігається. Павлюк оцінив вірогідність повторної спроби захоплення Києва:

Ймовірність завжди лишається, тому що без захоплення столиці повної перемоги над Україною ніколи не буде. Тому, якщо у планах росії залишається повне знищення України, а це було завжди, і доки існуватиме росія, серце України  - Київ - буде під прицілом.

Нагадаємо, що командир 72 ОМБр їм. Чорних Запорожців розповів про оборону Києва.

Читати "Моя Київщина" у Telegram