#

Голова ВР Разумков привітав українців з Днем Конституції

28.06.2021 16:30
Голова ВР Разумков привітав українців з Днем Конституції
Фото з мережі Інтернет

Сьогодні, 28 червня, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков привітав українців із 25-річчям Конституції України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради нагадав, Конституція України – це історичний документ, який відіграв фундаментальну роль у розбудові незалежності нашої держави. Адже саме Основний Закон закріпив правові основи України, її суверенітет і територіальну цілісність. 

Також він зазначив, що шлях до Конституції був нелегким - на це пішли роки наполегливої та щоденної праці. Однак завдяки зусиллям Парламенту та українського суспільства вдалося досягти консенсусу та врешті-решт прийняти Основний Закон.

Дмитро Разумков додав, що за 25 років з моменту ухвалення наша Конституція зазнавала змін. Однак є принципи, які залишилися та повинні залишатися незмінними: верховенство права, свобода та демократія, повага до прав та свобод людини. Дотримуватися їх повинні всі: незважаючи на посаду чи соціальний статус. Лише так ми зможемо побудувати успішну та процвітаючу державу.

Тому нехай Конституція слугує для нас дороговказом, щоб завжди працювати на інтереси держави, сперечатися, прислухатися до аргументів і досягати консенсусу. Заради народу України, заради майбутнього, заради нашої держави - єдиної, суверенної і незалежної, - запевнив спікер Верховної Ради.

Нагадаємо, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зустрівся із членами обласної ради дітей Київщини, де поспілкувалися з ними на різноманітні теми.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: