#

Розтрата бюджетних коштів на Миронівщині: голові сільради та директору підприємства повідомлено про підозру

27.07.2020 10:10
Розтрата бюджетних коштів на Миронівщині: голові сільради та директору підприємства повідомлено про підозру
Фото з місця події

За процесуального керівництва Кагарлицької місцевої прокуратури повідомлено про підозру голові однієї із сільських рад Миронівського району та директору підприємства підрядника за фактами розтрати бюджетних коштів на користь приватної юридичної особи у великих розмірах шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу прокуратури Київської області.

За даними слідства, 2018 року підозрювані, діючи за попередньою змовою, достовірно знаючи про те, що частина робіт з реконструкції дошкільного навчального закладу розвитку ясла-сад зазначені в актах виконаних робіт фактично не виконані, підписали та завірили гербовими печатками акти виконаних робіт.

Внаслідок протиправних умисних дій голови сільської ради та директора підприємства з місцевого бюджету сільської ради розтрачено на користь юридичної особи грошові кошти в сумі понад 220 тис грн.

У разі доведення вини, особам загрожує покарання у виді позбавленням волі від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років (ч. 4 ст. 191, ч. 1ст. 366 КК України).

Нагадаємо, що 24 липня до оперативно-диспетчерської служби Миронівського району надійшло повідомлення про пожежу в селі Матвіївка - згоріла вантажівка. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram